Home » Ona voli » Dnevnik jedne mame » Kod nas nema depre!

Kod nas nema depre!

Naša mlada mama Tanja ponovno je s nama. Ovaj puta piše o tome kako su njezina mala princeza i ona provele nezaboravan dan u kući dok je vani padala kiša.

Kiša. Svi pišu o njoj, svi govore o njoj. Svi se bune i namrgođeni su, a čemu? Pa ima i kiša svoje prednosti. Obuli smo gumene čizmice, rastvorili bubamara kišobran i na putu do dućana gazili u najveće lokve vode. Istina, dok smo došle doma skoro da su nam i gaće bile mokre, ali nema veze! Odjenule smo pidžame (u podne, da u podne ) i cijeli dan imale pidžama party. Nismo mogle ići na igralište, pa smo si doma napravile jedno. Napravile smo i šator od velike plahte, skakale po krevetu kao da je trampolin, plesale i pjevale ko’ da smo na audiciji X Factora, te smo se provele kud i kamo bolje nego da smo bile vani.

Kod nas nema depre

Umjesto da očekujemo da se vrijeme prilagodi nama i našim planovima, ajmo se mi prilagoditi njemu. Javi mi se frendica da je u depri. Ja pogledam ovaj kaos u boravku oko sebe i dijete kako strastveno vozi autiće i stavlja bebe na spavanje i kažem joj: “Kod nas nema depre. Mi ni ne znamo kaj je depra!” Naravno, naše igranje u boravku je bilo zadovoljavajuće samo nekoliko sati, pa smo morali promjeniti lokaciju – trk u kuhinju. Ona je ,,kuhala” ručak u svojim zdjelicama dok sam ja kuhala ručak za nas velike. Bilo je tu svega – od čajanke do glavnog jela, pa sve do deserta. Evo, ubili smo još sat-dva. Selimo se dalje i evo nas u kupaonici.

Volimo se kupati

Kada se puni vodom i pjenom, veselja ne nedostaje, igračke za kupanje već plivaju, pa uskače i malecka. Da se nju pita, ona bi se kupala satima, ali mama koja uvijek prekida zabavu odlučila je da je pola sata uvr’ glave. Vratile smo se na početak ( u boravak) i shvatile smo da je dan pri kraju. Preostaje nam samo ušuškati se u krevet ispred televizora, gledati Simpsone i polako utonuti u san. Istina, trebalo joj je pet minuta da zaklopi oči! Tata je malecku odnio u krevetić, a mama je morala još počistiti prije spomenuti kaos. Mislim da nam je ovaj put kiša samo išla u korist, ali da, bilo bi dobro da ju sutra zamjeni sunčeko. Slatki nam snovi!

Podijeli daljeShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje

komentara

Autor: Tanja

Slični članci