Home » Ljepota i zdravlje » Nemaš doktoricu, imaš ljekarnicu! :)

Nemaš doktoricu, imaš ljekarnicu! :)

Koliko sam puta povjerovala u reklame koje su se vrtile na televiziji ili u časopisu o pričama koje su isključivo vezane kao rješenje za akne i moju #zauvijekmasnu kožu, a koliko sam puta požalila što sam isto kupila? Omjer žalosti daleko je promašio očekivanja.

 

 

Koža… sve je počelo od kože… koža je bila moj prvi test na blogu koji sam prepustila svim beauty preparatima kako bih što prije moguće dobila efekt kojem ću dugoročno ostati vjerna, a što će od koristi biti i mojim čitateljicama. Pisanje iz mjeseca u mjesec o preparativi i dekorativi, vidi…prošle su i godine! Vjerno sam pisala o novim proizvodima koji su tek stigli na tržište, bili atraktivni, primamljive ambalaže, interesantnih tekstura, što je većina blogerica podjednako činila, iako se o tome “javno” nije željelo pričati. Sve za gledatelje naših natipkanih riječi, a dan danas isto se čini za sve gledatelje – televizije! Ista priča, ista naivnost.

Promjena iz temelja

Jedan od većih problema grada u kojem živiš je nedostatak osoblja koje bi uvelike pomoglo kako mladim curama, tako i ovima što se bliže 30.-toj, a kada koža počinje “mijenjati svoju ploču”. Dermatološki dio oduvijek je bio problem, nekad ga imamo, nekad ne, a za kožne probleme koje eventualno želiš riješiti sam imaš na svakom koraku ako si naivna poput mene – u prospektima, časopisu, na televiziji. Ne bih više stvarala neugodnosti vezane uz ovu temu jer sam do prije godinu dana svoje mišljenje o koži u potpunosti preusmjerila onima koji nam nisu nametnuti od društva, već su tu za savjetovanja za koja se same, dobrovoljno odlučite. Ljekarnici! Naši doktori iz susjedstva!

Ovom članku i svjesnosti kome sam predala na pregled i savjet svoju kožu inspirirala me obična objava koju su Ljekarne RIZK odlučile staviti na svoje društvene mreže.

fito maska za lice spa srijedaObjava o maski koju sam imala prilike koristiti – iznimno je snažna, kao da cijedi sebum koji bude stigao na lice tek za 3 dana, toliko ulazi u dubinu kože… moja koža je mješovita, pa sam obratila više pažnje nakon prvog korištenja da je ne stavim na problematičnije dijelove poput obraza gdje mi je poprilično koža preosjetljiva na bilo što -.- (znači baš bilo što, gdje mi izbijaju akne od onak, naočala koje budu prislonjene na jagodice -.-) nakon toga, više nisam išla na svoju ruku niti kupovati kremice i trošiti vrijeme i novce da “pogodim onu pravu” jer to nema smisla (a kao mislila sam da poznajem svoje lice, aham..)

Druga terapija po redu je također bila preporuka od ljekarni Rizk :) i evo ide godina dana, zato hvala svim curkama u smjenama koje sam prošla kroz svoje dolaske u ljekarnu   Samo 2minute, doslovce dvije minute bile su dovoljne kako bih dobila savjet za kožu bez čekanja koje u našim divnim zdravstvenim ustanovama potraje u nedogled. I svi oni su tu, dostupni u svakom trenutku i stručni u toliko područja, da me impresionira što oni čine u našem gradu, a malo se priča o njima <3 

Stoga razmislite kome se prepustite, kako vaše vrijeme, tako i lice i njihove zvrkaste probleme :)

#mojeiskustvo Vaša Marisha :*

Podijeli daljeShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje

komentara

Autor: Marisha

Slični članci