Home » ONA na fejsu » Podrška je bitna!

Podrška je bitna!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama održava se svake godine 25.studenog povodom kojeg se nastoji osvijestiti na problematiku koja potiho postoji u društvu, a o kojoj se još uvijek nedovoljno glasno govori.

 

Na Facebook stranici RGP osvanula je motivacijska poruka povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja koju je napisala naša kolumnistica Dragana Pandža, a čije riječi želimo podijeliti s našim čitateljicama:

12299264_998596740162968_7507442636645439633_nŽENO – Kad slijedeći put pomisliš da si TI KRIVA što te je lupio, što te je pretukao, neka ti prođe kroz glavu da si puno bolja, hrabrija, puno pametnija da bi samu sebe uvjerila u laž.
Voli se, budi ponosna na sebe i znaj da zaslužuješ bolje. Ako ti nećeš tako misliti tko će? Tko će? Pitaj se to slijedeći put!
Nisi ti kriva, samo si pokleknula i odustala od sebe na jedan tren, ali to možeš popraviti i možeš se boriti i možeš pokazati njemu, sebi, svijetu, da zaslužuješ bolje. Da si čovjek!
Nedaj nikome da te uvjeri da si TI KRIVA!

MUŠKARČE – Postoje stotine, bezbroj načina, da si dokažeš muškost, sebi, okolini, svijetu. Ako već i moraš to dokazivati.
Nisi muško ako digneš ruku na NJU, nisi muško ako si ostavio trag na njoj, ne u njenom srcu, već NA NJOJ, u obliku rana, masnica……
Nisi muško ako te se boji i ako je ONA manja od makova zrna jer si ti “MUŠKO”.

Nisi muško ako si ju doveo u stanje pokunjenosti i u stanje u kojem će svaku tvoju riječ i batinu prihvatiti kao nešto što je normalno jer je “ONA KRIVA”.
Budi muško na bezbroj drugih načina. Voli ju. Poštuj je. Zagrli ju kad joj je teško. Obriši joj suzu s lica. Nemoj joj tjerati suze na lice!”

Podijeli i ti sa svojim prijateljicama ovu poruku, možda se o tome ne priča, ali bez obzira poznaješ li situaciju svojih najdražih ili ne, podršaka je bitna!

Podijeli daljeShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje

komentara

Autor: Marisha

Slični članci