Home » Ona voli » Tennine cipice

Tennine cipice

Na mail info@onavoli.com javila nam se Snježana sa pričom o zanimljivom hobiju. Naime, Snježana izrađuje svečane cipelice za najmlađe. Ako tražiš poklon za mladu mamu i njezinu bebu, pročitaj Tenninu priču u nastavku.

 

Zovem se Snježana i živim u Koprivnici. Srednju školu završila sam u Varaždinu, a nakon toga stručni studij ekonomije u Koprivnici. Konac i igla prate me od grupe „malih vezilja“ izradom križića u osnovnoj školi, a od tada stalno nešto radim, i to prvenstveno iz zadovoljstva i užitka u slobodnom vremenu kada se kreativno izražavam. Ranija izrada čestitaka koje sam vezla zlatnim i srebrnim koncem, bile su samo nadogradnja i krivac nastanka prvih cipelica.

Ideja za izradu cipelica

Naime, uz čestitku kolegici za rođenje djeteta htjela sam pokloniti i cipelice, ali nisam u trgovini našla ništa što bi bilo vrijedno poklona za malenu, tek rođenu, princezu. Na internetu sam pokušala pronaći neku shemu za kroj, a vodila me ideja „pa zar ja to ne bih mogla sama izraditi?“ Bilo je potrebno mjesec dana da uz mnogo prethodnih pokušaja izradim cipelica koje su bile onakve kakve sam željela.

Oduševljenje

Fotografija0429Osjećaš oduševljenja da su cipelice koje sam poklonila, nešto što sam sama izradila bio je najveći poticaj da s izradom nastavim dalje.

Mame koje su se odlučile na odabir mojih cipelica su sve redom oduševljene, i to iz razloga što su cipelice jednostavne i funkcionalne, budući da se mogu prilagoditi veličini bebinoga stopala jer svaki par cipelica krojim pojedinačno i ručno. Naime, bebina stopala razlikuju se ovisno od napretka bebe, pa tako mlađim bebama trebaju cipelice od 8 cm, dok onim starijim trebaju cipelice veličine od 12 cm. Mame više-manje znaju što žele, pa onda samo mašnom, cvjetićem, perlicom ili trakicama nastojim prilagoditi cipelice u skladu s odjevnim predmetom koji je kupljen.

Prilikom izrade jednog para cipelica često mi se u glavi javi ideja za novi par cipela tako da ideje dolaze same od sebe, a ponekad su možda malo i preambiciozne, budući da nije jednostavno napraviti sve ono što zamislilim. No, nakon što cipelice izradim, uvijek sam zadovoljna jer je to upravo ono što sam htjela i prethodno zamislila.

Cipele su namijenjene nehodačima i to za svečane prigode kao što su rođenje, krštenje, odnosno neka druga prigoda koja traži da beba bude odjevena u skladu s roditeljima. Osim toga, cipelice mogu biti i jedan lijepi poklon i znak pažnje budućoj mami.

Materijali

Materijali koje koristim u izradi najčešće su satenski i to u bijeloj, šampanj i bež boji, te osim toga koristim razne vrste čipke koje daju cipelicama nježnost i bajkovitost. Da bi cipelica dobila svoj originalan i jedinstven izgled koristim raznobojne trakice, perlice, mašnice i cvjetiće. Za podstavu koristim pamuk, a rubovi cipelica su mekani, gotovo pa neprimjetni, kako bi maloj nožici cipele bile što udobnije.

Uz cipelice, osmislila sam i odgovarajuće trakice za glavu kao modni detalj za toplo razdoblje, dok sam za hladnije dane pripremila satenske kapice. Također, uz svaki par cipelica koje dolaze u kutijici, prilažem i unikatnu prigodnu čestitku.

Fotografija0162

Fotografija0306

Fotografija0507

Više o Snježani i njezinim cipelicama možeš pronaći na facebook stranici Tenna.cipice.

Podijeli daljeShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje

komentara

Autor: Marisha

Slični članci