Home » Ljepota i zdravlje » YT UPDATE: Kako nakovrčati kosu u 5 minuta!

YT UPDATE: Kako nakovrčati kosu u 5 minuta!

Ovaj način “dovođenja kose u red” je definitivno najdraži u zadnje tri godine, pa ga dijelimo i s Vama! :)

Trajanje = 5-10 minuta, a sve što vam je potrebno:

Figaro

Ulje za  zaštitu vrhova,

lak za kosu (po želji)

Korišteni proizvodi

Redovito koristim Elseve Total Repair šampon, te sam ga, naravno, koristila i ovaj put :) Dobro odabran šampon za kosu također doprinosi kako sjaju kovrča, tako i njihovoj izdržljivosti u različitim vremenskim uvjetima. Stoga je Elseve svakako dobra podloga za ovu kovrčavu priču :)

Slika zaslona 2018-06-18 u 13.25.11Prije samog početka, dobro zagrijte figaro (osobno stavljam na maksimalnu toplinu 220 stupnjeva), a pratim i nepisano pravilo kako za nježnije kovrče postavljam nižu temperaturu, za jače višu. Godinama koristim REMINGTON CI5319 uvijac FIGARO  19mm. Svaki pramen koji uvijam je otprilike debljine prsta, a prilikom korištenja figara OBAVEZNO brojati koliko dugo tretirate svaki pramen kako bi podjednako izdržali na kosi. Kao što možete vidjeti iz priloženog, brojim  7-8 sekundi za svaki pramen što mi drži cijeli dan :)

Pri kraju kovrčanja, volim nanijeti ulje za zaštitu kose da se potpuno upije u vlasi, kako bih dodatno njegovala tretirane vrhove. Pritom koristim Schwarzkopf – BC Miracle Light Finishing Treatment – nježan je i lagan i za najtanju kosu

Nakon što se ulje upije, nanesem lak (u ovom slučaju Taft Keratin Complete lak za kosu, koji ne samo da učvršćuje, već i njeguje kosu keratinom, te dodatno učvršćuje kovrče kako bih što dulje uživala u novim “valovima”. :)

Podijeli daljeShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje

komentara

Autor: Marisha

Slični članci